Arabijos jūroje esanti JAV lėktuvnešių grupė liko be degalų atsargų

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/113063/arabijo... 2024-09-25 21:42:00, skaitė 184, komentavo 0

Arabijos jūroje esanti JAV lėktuvnešių grupė liko be degalų atsargų

Laikraštis „Military Times“ praneša, kad tanklaivis „USNS Big Horn“ „dėl incidento patyrė žalą“ ir negali judėti.

Karinio jūrų laivyno atstovas spaudai sakė, kad „Big Horn“ įgula yra „saugi“ ir nėra jokių naftos nuotėkio iš laivo požymių.

Pranešama, kad dabar „Big Horn“ yra išmetęs inkarą prie Omano krantų ir laukia, kol bus baigtas techninis žalos įvertinimas.

„Big Horn“ – tai ‚Henry J. Kaiser‘ klasės kompleksinis aprūpinimo laivas, į laivyną įtrauktas 1991 m. Ilgis – 206 m, plotis – 30 m, bendras keliamoji galia – apie 40 tūkst. tonų. Didžiausias greitis – 20 mazgų, 100 žmonių įgula.

Tarp avarijos priežasčių įvardijamas susidūrimas su nežinomu objektu. Rugsėjo 24 d. „gCaptain“ pranešė, kad „Big Horn“ užplaukė ant seklumos ir buvo „iš dalies užtvindytas“ netoli Omano krantų.

Taip pat buvo informacijos apie sraigtų grupės pažeidimus, o socialiniuose tinkluose paskelbtas vaizdo įrašas su užtvindyta laivo mašinų sale.

Jei „Big Horn“ būtų susidūręs su plūduriuojančiu ar pusiau panirusiu objektu arba užplaukęs ant seklumos, būtų pažeistas laivo priekis. Tačiau šia versija negalima paaiškinti laivo sraigtų, vairo ir laivagalio mašinų skyriaus apgadinimų.

Todėl negalima atmesti raketų atakos prieš laivą arba jūrų diversantų veiksmų, svarsto apžvalgininkai.

Šiuo metu „Big Horn“ priklauso atominio lėktuvnešio CVN-72 „Abraham Lincoln“, dislokuoto Artimuosiuose Rytuose, smogiamajai lėktuvnešių grupei (CSG-3).

Šis tanklaivis yra vienintelis 20 000 jūrmylių spinduliu nuo CSG-3, JAV karinio jūrų laivyno degalų papildymo šaltinis.