Kaip toje vulgarioje vaikiškoje dainuškoje

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-09-25 20:21:00, skaitė 188, komentavo 1

Kaip toje vulgarioje vaikiškoje dainuškoje

Įvyko tai, kas seniai turėjo įvykti. Kaip toje vulgarioje vaikiškoje dainuškoje…

Lenkijos (p)rezidentas Andžejus Duda (didis litukrijos draugas), priminė Ukrainai apie jos bendradarbiavimą su naciais Antrojo pasaulinio karo metais…

Lenkijos (p)rezidentas Andrzejus Duda interviu televizijos kanalui „Polsat“ pažymėjo, kad Ukraina turėtų atsižvelgti į savo istorinę praeitį – bendradarbiavimą su nacistine Vokietija ir dalyvavimą holokauste.

„Atminkite, kad ukrainiečiai turi daug problemų, susijusių su jų Antrojo pasaulinio karo istorija“,

– pabrėžė Duda.

Jis pažymėjo, kad kalbame ne tik apie Voluinės žudynes, bet ir apie ukrainiečių dalyvavimą SS daliniuose, taip pat apie Ukrainos valdžios, įskaitant Stepaną Banderą, bendradarbiavimą su naciais.

Labai gerai pasakyta, bet Lenkijos (p)rezidentas stengiasi veltui. Visas IV reichas (aka ES) balsavo prieš pataisą, įpareigojančią Ukrainą atsiprašyti už Voluinės žudynes.

Tai reiškia, kad Europa patenkinta ne tik Ukrainos, bet ir pačios Europos nacistine praeitimi.

P.S.

O kada ateis laikas atsiprašymams iš Lietuvos pusės? Juk Didžiojo Tėvynės karo metu, Panaruose, Lietuvos nacių koloborantai 20 000 Lenkijos piliečių nužudė...ar sulauksime tokios dienos? Juk kiek yra žinoma, nei vienas nacių koloborantas, per visą šio limitrofo „nepriklausomybės“ egzistavimo laikotarpį, taip ir nebuvo nuteistas…