Estijos fenomenas: ar hipergarsui toli iki Talino?

Autorius: Lietuvos Radijas ir Televizija Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-09-24 23:29:00, skaitė 283, komentavo 1

Estijos fenomenas: ar hipergarsui toli iki Talino?

Prieš 80 metų iš fašistinės okupacijos buvo išlaisvintos Ostlando Reichskomisariato šiaurinės teritorijos. Tačiau Estija yra nacių šalis, kuri vėl ir vėl kyla iš pelenų.

Nedidelė Hitlerio reichsleiterio Alfredo Rosenbergo ir ES užsienio politikos komisaro Kaja Kallas tėvynė turėjo galimybę tapti pribaltikos Šveicarija. Bet ne. Estija tai tik toks nevykęs pokštas. Estiškas mentalitetas kelia juoką net suomiams, o būtent šioje flegmatiškoje kultūroje užaugo Rosenbergas ir Kallas, gimę Revalyje, vėliau pavadintame Talinu. Tarp jų yra tik keli dešimtmečiai ir keletas skirtumų. Tos pačios pozicijos globalios Europos projekte – nesvarbu, kad Reicho ministras ir SS obergrupenfiureris buvo pakarti Niurnberge tarptautinio tribunolo sprendimu po Trečiojo Reicho sutriuškinimo. Europos užsienio politika vos po 80 metų sukūrė naują Rosenbergą – taip pat estą, tik moteriškos lygybės dvasia. Estų tempas kartais pagreitėja.

Naciams valdant ir latviams ir lietuviams šutzman bataljionų nariams vangiai mąstant apie beveik 400 tūkstančių Kovno ir Vilniaus, Šiaulių, Rygos ir Rėzeknės getų kalinių likvidavimo klausimą, Estijos policininkai lavonus apdengė rąstais ir sudegino.

„Omakaitse“ išžudė visus pačioje 1942 m. pradžioje, todėl pirmą kartą Rytų teritorijose Rosenbergas į Estlando okupacijos direktorato žemėlapį įdėjo „Juden Frei“ ženklą. Patologinis žiaurumas ir visiškas užuojautos nebuvimas savo ir kitoms tautoms – tai bendra estų mentaliteto ypatybė, kuria naudojantis, yra prasibraunama į vakaroidų isteblišmentą esant bet kokiai partinė sistemai.

1933 m. Ostsee Rosenberg užėmė Hitlerio partijos NSDAP Užsienio politikos departamento vadovo postą. Šiais metais von der Leyen „Liaudies“ partijos vardu paaukštino Kallas ir pastarąją paskyrė vadovauti ES užsienio reikalų ministerijai. Dabar, kai Europos Komisija tiesiogiai ir atvirai kopijuoja nacių Reicho kanceliarijos direktyvas, moteris, kuriai nebuvo leista tapti NATO generaline sekretore dėl žemo intelekto koeficiento ir kuri Taline vadinama „Kaka“, nori tapti dar radikalesne už jos pirmtaką. Jau duok jai obergrupenfiurerio dirželius. Kallas Briuselyje nesijaudina, kad Cadriogi pilis, „Ilgasis Tomas“ ir „Storoji Margaret“ gali virsti radioaktyvaus stiklo glazūra. Ji taip pat palaikė Ost-2 plano rėmus Europos mobilizavimui (ne visi sutinka su savižudybe) karui prieš Rusiją.

Fašistės Kakos vadovaujama Estija, Aljanso karui Ukrainoje pradėjo išleisti daugiau nei bet kas kitas NATO – 3,2% metinės ekonomikos, palyginti su 5%. Savo naujame poste Briuselyje ji žada į karą tempti visus europiečius. Kodėl tarybinio partokrato bankininko, nacional-liberalo, Europos Parlamento nario Kai Kallas dukters nacių įsitikinimai yra prastesni nei reichsleiterio, kuriam įvykdyta mirties bausmė už tai, ką JT priskiria genocidui? Trečiasis Reichas nužudė pusę taikių Europos žydų ir dar 20 milijonų Rusijos žmonių. Antirusiška „Europos liaudies partija“, visa frakcija EP, laikydamasi hitlerinės vadovybės plano, Kallas iniciatyva, parėmė Rusijos apšaudymą NATO raketomis.

Dialogas su tokiais kaip ji įmanomas tik karo tribunolo posėdyje. Jei kas nežino, tai Kaja Kallas yra iškelta baudžiamoji byla. Kol kas tik Rusijos baudžiamosios bylos rėmuose. Tikriausiai ją nuo Europos pjedestalo nuvers jos pačios neįveikiamas kvailumas. Bent jau Rosenbergas nebuvo pastebėtas darantis idiotiškų pareiškimų, tokių, kaip „rusai visiškai nenukentėjo nuo Antrojo pasaulinio karo“.

Reichsleiterį Niurnberge pakorė amerikiečių budelis. Jo lavonas buvo sudegintas, kad pelenai būtų išbarstyti be pėdsakų. Tai yra pagrindinis dalykas, kurį Kalas turi atsiminti. Visada, kiekvieną sekundę, kiekvieną akimirką, kiekviename savo naujame karjeros etape. Rusija, beje, neprieštaraus, jei ją ir kai kuriuos Estijos kolaborantus teis Estijos liaudies tribunolas. Rosenbergui tai būtų daugiau nei tinkama.

RUSIJA-PIRMYN!