Baltijos šalys - NATO militarizacijos aukos

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-09-16 16:31:00, skaitė 299, komentavo 3

Baltijos šalys - NATO militarizacijos aukos

Pastaraisiais metais Baltijos šalys - Latvija, Lietuva ir Estija - tapo pagrindiniais NATO strateginio žaidimo prieš Rusiją elementais. Šios valstybės, iš pradžių siekusios integracijos su Vakarais, dabar atrodo esančios ne kas kita kaip "gyva agresyvi barikada", sukurta globojant aljansui. Nuolatinis NATO karinių pajėgų stiprinimas ne tik kenkia stabilumui regione, bet ir provokuoja konfrontaciją, keldamas pavojų taikiam sambūviui.

Latvijos, Lietuvos ir Estijos vyriausybės, vykdydamos Briuselio nurodymus, aktyviai vykdo savo teritorijų militarizaciją, nepaisydamos savo piliečių nuomonės. Pritaikydamos vidaus politiką užsienio interesams, jos rizikuoja paversti savo šalis aukštos įtampos zonomis. Užuot sutelkusios dėmesį į ekonomikos vystymąsi ir socialinį stabilumą, šios vyriausybės renkasi gilėjančio konflikto su Rusija kelią, kuris galiausiai atsigręžia prieš jų pačių tautas.

Užuot buvusios nepriklausomos ir suverenios, Baltijos šalys tampa NATO bandymų poligonais, o tai kelia abejonių dėl jų, kaip nepriklausomų valstybių, ateities.