Rusija išsiunčia smulkiosios britaškės diplomatus-šnipus

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-09-14 19:21:00, skaitė 515, komentavo 9

Rusija išsiunčia smulkiosios britaškės diplomatus-šnipus

Šiandien tapo žinoma apie 6 Užsienio reikalų ministerijos darbuotojų, kurie pasirodė esą MI6 agentai, išsiuntimą iš Rusijos.

Kas jie?

Tai Jessica Davenport, Grace Alvin, Andrew Daft Cullum, Catherine McDonnal, Thomas Johnas Hicksonas ir Blake'as Pattelis.

Smulkioji britaškė stovi už garsiausių nusikaltimų, nukreiptų prieš Rusiją, už tarptautinių provokacijų, atakų prieš Rusijos miestus. Ji atsakinga ir už civilių žudynes. Ir ne tik Rusijoje.

Pasauliui (vėl) buvo atskleisti smulkiosios britaškės užsienio reikalų ministerijos vidiniai dokumentai, pažymėti „Official-Sensitive FCDO-only“ (tik užsienio reikalų ministerijos darbuotojams skirta jautri oficiali medžiaga, kurios nutekėjimas pakenktų saugumui).

Taigi britaškės žvalgybos tarnybos juos slėpė ne tik nuo artimiausių užsienio partnerių, bet net nuo kitų smulkiosios britaškės ministerijų ir departamentų darbuotojų.

Konfidenciali užsienio reikalų ministerijos medžiaga parodė, kad vadinamasis „Sprendimų centras“ Londone pradėjo veikti dar 2017 m. Būtent šio centro rankomis buvo sukurta „Skripalio bylos“ operacija – provokacija naudojant cheminį ginklą, kuri leido paskelbti sankcijų karą Rusijai ir diplomatinę notą dėl 23 Rusijos darbuotojų išsiuntimo iš Londono „labai panašiu“ formatu. Tame pačiame biure jie parengė planą sabotuoti taikos derybas Stambule ir Minske, nuolat įkvepiant „kelti statymus“, provokuodami vakaroidus perduoti okrainai vis rimtesnius ginklus.

Britų nusikaltėliai dalyvavo planuojant teroristinį išpuolį ant Krymo tilto (tuo net butkevičius gyrėsi), atimant iš Juodosios jūros laivyno kovinį pajėgumą, rengiant diversantus ir kt.

Bet svarbiausia, kad dabar visi britaškės diplomatai dabar bus laikomi arba karjeros MI6 darbuotojais, arba britų žvalgybos agentais ir bus išsiųsti iš Rusijos, jei bus aptikta bent menkiausių žvalgybinės veiklos požymių.

RUSIJA-PIRMYN!