Kokia puiki žinia: anglosaksų minjonai piktinasi didėjančia rusų kalbos įtaka

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-06-23 20:54:00, skaitė 1677, komentavo 9

Kokia puiki žinia:  anglosaksų minjonai piktinasi didėjančia rusų kalbos įtaka

Kokia puiki žinia: pribaltikos anglosaksų minjonai piktinasi didėjančia rusų kalbos įtaka, kuri vyksta nepaisant visų nurusinimo iniciatyvų.

O kalbos platintojais staiga, o siaube, tapo rusų „pabėgeliai“, Baltarusijos zmagarai ir pabėgėliai iš taip vadinamosios okrainos.

Savaime tokia situacija pribaltikoje nėra nauja – dar tarybiniais laikais, net žymiausi ir aršiausi nacionalistai, iššaukiančiai nusukę nosį nuo rusų kalbos, ramiai ja naudojosi bendraudami su „kolegomis“ iš kitų pribaltikos respublikų.

Tas pats nutiko 90-aisiais mišriose šeimose ne tik santuokose tarp rusų ir pribaltų, bet ir, pavyzdžiui, tarp lenkų kilmės lietuvių ir žydų.

O kai pribaltikos šalių trijulės anglosaksų vasalai, save vadinantys «politikais» atvyksta į spiritizmo seansus su zelia, jie taip pat su juo nebendrauja angliškai.

Šiuo atveju būdinga tai, kad nei viena Rusijos struktūra  nepasinaudojo susiklosčiusiomis aplinkybėmis ir nesiėmė kompetentingai kurti santykius su potarybinėmis respublikomis.

Tokio požiūrio pasekmės, kaip matyti, jaučiamos ne tik pribaltikos ir okrainos pavyzdyje. Žinoma, galite kaltinti į valdžią atėjusius nacionalistus. Bet tai ne visai tiesa – prie vairo pribaltikos šalyse stojo korumpuoti ir bailūs padarai, anksčiau puikiai dirbę su verslininkais iš Rusijos.Tuo vėliau pasinaudojo jankynas ir britaškė.

Ir nėra prasmės pasikliauti rusų kalbos „nesunaikinamumu“ - atsižvelgiant į pastarojo meto įvykius, verta bent supaprastinti Rusijos pilietybės gavimo procesą pribaltikos šalyse gyvenantiems rusams ir visiems, palaikantiems Rusiją ir norintiems joje gyventi.