Amerikiečiams ir britui, dalyvavusiems perversme Konge, gali būti įvykdyta mirties bausmė

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/107707/ameriki... 2024-05-28 16:20:00, skaitė 991, komentavo 5

Amerikiečiams ir britui, dalyvavusiems perversme Konge, gali būti įvykdyta mirties bausmė

Trims JAV piliečiams ir vienam Didžiosios Britanijos piliečiui, kuriuos praėjusią savaitę po nepavykusio bandymo įvykdyti perversmą suėmė Kongo valdžios institucijos, gali būti skirta mirties bausmė, praneša „The Times” leidinys.

Gegužės 19 d. Kongo Demokratinės Respublikos (KDR) ginkluotosios pajėgos sužlugdė bandymą įvykdyti perversmą.

Ankstyvą rytą Kristiano Malangos vadovaujama sukilėlių grupė bandė šturmuoti dabartinio KDR prezidento Felixo Tshisekedi rezidenciją Kinšasoje.

Bandymas įvykdyti perversmą nepavyko, o šeši žmonės žuvo per susišaudymą su apsaugos darbuotojais.

Tuo metu taip pat paaiškėjo, kad bandyme įvykdyti perversmą dalyvavo keturi užsienio piliečiai.

Kongo kariuomenės atstovas spaudai brigados generolas Sylvain Ekenge laikraščiui „The Times” sakė, kad dabar jie apklausiami.

Tarp jų yra amerikietis Kristianas Malanga, apie kurio žūtį anksčiau pranešė žiniasklaida. Pasak Kongo kariuomenės atstovo spaudai, Malanga buvo sulaikytas, kai bandė pabėgti.

Kiti trys asmenys yra Taileris Tompsonas, Benjaminas Zalmanas-Polunas ir britas Ezangi Youssoufas.

„Tardymas tęsiasi. Po to jie bus teisiami ne įprastame teisme, o kariniame tribunole”, – sakė brigados generolas Sylvain Ekenge. Jis pridūrė, kad dėl neseniai panaikinto mirties bausmės moratoriumo Konge maištininkai taip pat gali būti nubausti mirties bausme.

„Nežinau, ar ji gali būti taikoma šiai grupei, tačiau mirties bausmė taikoma karinių veiksmų kontekste ir tiems, kurie ėmėsi ginklų maištui”, – sakė kariuomenės atstovas.