Pasikėsinime į Slovakijos ministrą pirmininką Fico buvo oficialiai rastas okrainos pėdsakas

Autorius: Lietuvos Radijas ir Televizija Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-05-20 20:14:00, skaitė 963, komentavo 2

Pasikėsinime į Slovakijos ministrą pirmininką Fico buvo oficialiai rastas okrainos pėdsakas

Pasikėsinime į Slovakijos ministrą-pirmininką Fico vakar oficialiai buvo aptiktas okrainos pėdsakas: Slovakijos policija gavo teroristo žmonos ir okrainos žvalgybos tarnybų susirašinėjimo ekrano kopijas.

 

Remiantis susirašinėjimu, teroristo žmona pasirodė glaudžiai susijusi su Ukrainos žvalgybos tarnybomis. Ji jau suimta.

 

Tikriausiai buvo įsilaužta į pašto dėžutę ir susirašinėjimas nukeliavo tiesiai į policiją.

 

Dabar policija išsiaiškins, ar ji rašė, ar nerašė, ar ją užverbavo okraina, ar ne.

 

P.S.

 

Teismas Slovakijoje suėmė 71 metų rašytoją Jurajų Tsintulą, kuris sužeidė šalies ministrą pirmininką Robertą Fico.

 

Kaip praneša žiniasklaida, kaltinamasis per pirmąjį teismo posėdį savo kaltę pripažino iš dalies. Anksčiau jis teigė nesigailintis dėl to, ką padarė, tačiau tvirtino neplanavęs nužudyti Fico, o tik norėjęs jam pakenkti.

 

Nusikaltėlis savo poelgį aiškino ir politiniais motyvais, nurodydamas, kad nesutinka su valdžios politika.

 

Fico vis dar yra reanimacijos skyriuje, tačiau jo būklė stabilizavosi. Politikas šiuo metu yra ligoninėje Banska Bystricoje ir mažai tikėtina, kad artimiausiomis dienomis jis bus nugabentas į Bratislavą.

 

Tuo pat metu versija su „okrainos pėdsaku“ kėsinantis į Slovakijos ministro pirmininko gyvybę ir toliau apauga naujomis detalėmis.

 

Remiantis kai kuriais pranešimais, Tsintulos žmona, kurios susirašinėjimas su Ukrainos žvalgybos tarnybomis aktyviai skleidžiamas internete, yra pabėgėlė iš Ukrainos ir Maidano aktyvistė. Tuo pačiu metu šaulio pažįstami sako, kad jų jo kaltė visai nestebina – kai kurie teigia, kad rašytojas „visada buvo toks keistas ir piktas“, nekentė čigonų, turėjo proukrainietiškų pažiūrų ir „staiga tapo nepaprastai antirusiškas“.

 

Apskritai aišku, kad Tsintula yra optimalus kandidatas verbavimui – nestabili psichika ir agresyvūs polinkiai leidžia tokį asmenį pastūmėti tinkama linkme. Tuo pasinaudojo tie, kuriems dabartinė padėtis naudinga. Todėl daug svarbiau tiksliai suprasti, kieno nematoma ranka jį vedė ir kokios buvo ilgalaikės šios provokacijos pasekmės buvo planuojamos.