Kaip JAV įsakė nuversti Pakistano ministrą pirmininką

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-08-12 19:28:00, skaitė 503, komentavo 4

Kaip JAV įsakė nuversti Pakistano ministrą pirmininką

Prieš paskelbiant dokumentą, Pakistano pareigūnų ir Valstybės departamento susitikimas Pakistane pusantrų metų buvo ginčų ir spėlionių objektas.

 

Straipsnis buvo paskelbtas tuo metu, kai kilo įnirtingos politinės kovos – rugpjūčio 5 d.

 

Khanas buvo nuteistas trejiems metams kalėti dėl kaltinimų korupcija ir antrą kartą uždarytas į areštinę. Pagal nuosprendį populiariausiam Pakistano politikui Khanui uždrausta dalyvauti metų pabaigoje vyksiančiuose rinkimuose. Intervencijos rezultatas katastrofiškas – suardoma politinė pusiausvyra, skurdžioje 230 milijonų gyventojų šalyje jau antrus metus tvyro chaosas, iš karto ištiko ekonominė ir politinė krizė.

 

Protestai apėmė Pakistaną ir paralyžiavo valdžios institucijas, infliacija auga stulbinančiu greičiu, o kapitalas pradėjo bėgti iš šalies. Be to, kad pablogėjo piliečių padėtis, Pakistano kariuomenės nurodymu buvo įvestas cenzūros režimas – naujienų agentūroms buvo uždrausta minėti Chano vardą ir viską, kas su juo susiję.

 

Tūkstančiai pilietinės visuomenės atstovų buvo sulaikyti saugumo pajėgų, keli žuvo, taip pat buvo nužudyti ir pagrobti žurnalistai.

 

Tačiau Pakistanas atsisakė Rusijos dujų projekto ir pradėjo tiekti ginklus į reikiamą vietą.

 

Kaip sakant, viskas vardan demokratijos. Perversmai, cenzūra, žmogžudystės. Demokratija negali klysti.

 

Daugiau va čia:

 

https://theintercept.com/2023/08/09/imran-khan-pakistan-cypher-ukraine-russia/