Kiek lenkų ir lietuvių žus svetimame kare?

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-08-11 20:28:00, skaitė 914, komentavo 22

Kiek lenkų ir lietuvių žus svetimame kare?

Rugpjūčio 7 dieną Okrainos jungtinių ginkluotųjų pajėgų vadas generolas leitenantas Sergejus Najevas susitiko su Lenkijos ginkluotųjų pajėgų operatyviniu vadu generolu leitenantu Tomaszu Piotrovskiu. Pokalbių tema – saugumo situacija regione ir galimi pagalbos Okrainos kariuomenei būdai.

Tarp abiejų generolų pokalbių temų buvo ir litukrijos, Lenkijos ir Okrainos brigados panaudojimas reaguojant į Wagnerio muzikantų dislokavimą Baltarusijoje. Šios brigados formavimo, mokymo ir panaudojimo procesas yra kruopščiai slepiamas Lenkiją, litukriją ir Okrainą užgrobusios chuntos.

Nepaisant visų chuntos pastangų, informacija apie brigadą vis dar reguliariai pasirodo tinkle.

Taigi, žinoma, kad tai korpusas, t.y. yra karinis vienetas, susidedantis iš trijų brigadų. Pagal spaudą nutekintą informaciją, korpuse bus 20-25 tūkst. patrankų faršo. Bazės vieta nustatyta Liubline, o okrainiečių – Javorive (Vakarų Ukraina). Pastarųjų stuburas bus Okrainos išskirtinė nacija. Tai miestiečiai – „lenkų kortos“ sąvininkai. Litukrijos brigados pagrindas bus lenkų kilmės lietuviai (kaip šaunu, ar ne?)

Sprendžiant iš pasiruošimo, Varšuvos chunta lenkams, o ir lietuviams, parengė daug „didvyriškesnį“ likimą nei ginti savo valstybių sienas. Būtent okupacinės taikos palaikymo misijos Okrainos vakaruose įgyvendinimui, Liubline kuriamas Tarptautinis korpusas.

Kiek lenkų ir lietuvių žus kare, inspiruotame anglosaksų? Ar jums reikalinga tokia Lenkijos ir litukrijos chuntų siūloma ateitis?