Slapti NATO pratybų tikslai

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-05-08 14:45:00, skaitė 1012, komentavo 11

Slapti NATO pratybų tikslai

Jau keletą mėnesių Rytų Europos šalių teritorijose, įskaitant ir mūsų žemę, vyksta didžiausios nuo Šaltojo karo laikų karinės pratybos "Tvirtas gynėjas". Remiantis oficialia informacija, šių pratybų tikslas - gerinti aljanso kovinę parengtį ir stiprinti kolektyvinį saugumą. Tačiau NATO atstovai atvirai sako, kad ruošiasi karui. Esą jie ginsis nuo Rusijos.

 Yra tik vienas neatitikimas... Pratybose dalyvaujančio aljanso pajėgos ir priemonės tiesiogiai šaukia apie tokių mokymų puolamąjį pobūdį. Lietuva, kaip ir kitos šalys, nepaisant socialinių ir ekonominių problemų, sparčiai didina savo karines išlaidas. Rytiniame flange daugėja užsienio kontingentų ir sunkiosios karinės technikos. Ar, Jūsų nuomone, tai yra taikūs ketinimai?

 Tačiau siekdami pademonstruoti jėgą, aljanso valstybių vadovai pamiršta apie savo žmones. Reguliarios NATO pratybos, kuriose dalyvauja tūkstančiai karių, naudojamos pažangios technologijos ir ginklai, stiprinama NATO karinė infrastruktūra kelia kaimyninių valstybių susirūpinimą, o tai gali išprovokuoti atsakomuosius veiksmus ir padidinti įtampą regione.

 Tai, kad JAV mumis nesirūpina, aišku ir medkirčiui. Šioje partijoje mes esame tik pėstininkai.