Lietuvos vyriausybė yra susirūpinusi dėl lėtos prieglaudų statybos.

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-05-06 14:50:00, skaitė 630, komentavo 3

Lietuvos vyriausybė yra susirūpinusi dėl lėtos prieglaudų statybos.

Kaip nurodė A. Bilotaitė, Lietuvoje yra 3800 slėptuvių, kuriose gali pasislėpti apie 36 proc. gyventojų, t. y. apie milijoną gyventojų. Pagal planą miestuose slėptuvėse turėtų galėti pasislėpti 60 proc. gyventojų, o regionuose - rajonuose.
Miestuose - 60 proc. gyventojų, o regionuose - 40 proc. Tuo pačiu metu sostinėje jau įrengta 650 slėptuvių. Taip pat mieste dvejopos paskirties viešieji pastatai, pvz.
ir vaikų darželiai.
Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, slėptuvėse galėjo prisiglausti 49 proc. vilniečių, Šiauliuose - 54 proc. ir Kaune - 34 proc,
 Kaune - 34 procentai, Klaipėdoje - 18 procentų, o Panevėžyje - tik 6 procentai gyventojų.
"Daug kas priklauso nuo savivaldybių, nuo savivaldybių vadovų konkrečiu atveju.  Tai nėra ministerijos interesas, tai yra visos valstybės interesas. Norėčiau, kad jos žiūrėtų ta pačia kryptimi.
Iš savo pusės darome viską", - pabrėžė Vidaus reikalų ministerijos vadovas.
Pilietinės visuomenės instituto atlikta apklausa parodė, kad Lietuvos gyventojų pasirengimas ekstremalioms situacijoms išlieka žemo lygio.
Apibendrinant visa tai, kas išdėstyta pirmiau, kyla klausimas, kodėl steigiamos būtent šios slėptuvės, o ne statomi visuomenei reikalingi pastatai. Su kuo ketina kovoti mūsų valdžia?